Maak kennis met Motiverende Gespreksvoering tijdens de kennismakingsworkshop. Hier vind je meer informatie. 

LET OP: Al onze trainingen zijn voorlopig ONLINE!

TIJDELIJK AANBOD!!!

ONLINE pré Summer School Motiverende Gespreksvoering

Helaas ben je net te laat voor dit aanbod.... Mogelijk is de cursus in het najaar iets voor je?

Tevens zijn we aan het bekijken hoe we online (live) en offline kunnen combineren in de toekomst.
Zie jij dat wel zitten? Laat me weten waar je behoefte ligt en wie weet ontstaat er weer een nieuw aanbod.


 • Heb je ook behoefte aan wat tijd voor jezelf (ME Time) nu de jongste kids weer naar school mogen?
 • En heb je zin om deze tijd nuttig in te vullen door aan je professionele ik te werken?
 • Ben je inmiddels, net zoals vele anderen, een stuk digitaler dan een paar maanden geleden?
 • En zie je het wel zitten om online en toch live iets bij te leren?

Dan is deze pré Summer School jou op het lijf geschreven.

Inmiddels is de cursus Motiverende Gespreksvoering zoals deze vanuit MI Time offline gegeven wordt herschreven naar online. Iets wat in maart dit jaar uit nood werd geboren, bleek boven verwachting super goed te werken! Dus heeft MI Time besloten dit online aanbod eenmalig nog vlak voor deze zomer aan te bieden!

Ben jij erbij? Ben jij één van de 14 deelnemers van deze online pré Summer School van MI Time?


Een aantal van de eerste reacties van deelnemers van de reeds lopende online trainingen bij MI Time zijn:

Klaas Erik Zwering, Performance coach advies en bemiddeling SNS: "Ik heb veel van de training geleerd, door de fijne manier van training geven en de goede balans tussen theorie en oefenen (praktijk). Complimenten voor hoe Miranda op afstand een leerzame onlinetraining heeft verzorgd!! Miranda is een zeer fijne en enthousiaste trainster. Zij weet snel tot de kern te komen en kan op een leuke manier je helpen de technieken van Motiverende Gespreksvoering eigen te maken. Een aanrader voor iedere coach!"

Linda Rasch, docent MBRT sociale vakken: “De online versie MGV van MI Time was minstens zo sprankelend en effectief als de offline variant!”

Marucha van Bebber, loopbaanadviseur, coach en trainer binnen een stichting voor voortgezet onderwijs: "Miranda is een enthousiaste en professionele trainer die erg thuis is in Motiverende Gespreksvoering. Vanuit haar gedrevenheid heeft zij als één van de eersten een online training verzorgd, waarin nabijheid, inhoud, afwisseling, oefenen, oog voor ieder en samen leren centraal staan. Met gemak gegeven, het lijkt kinderspel voor Miranda. Elke bijeenkomst is zorgvuldig voorbereid, materiaal wordt vooraf toegestuurd en tussentijdse filmpjes of vragen zorgen ervoor dat ieder aangehaakt blijft!"

Anita Veuger, praktijkverpleegkundige in een huisartsenpraktijk:
“De online training was “verrassend” leerzaam. Een goede balans in aanbod van kennis en oefenen met ruimte voor reflectie en feedback. Miranda zorgt voor de nodige dynamiek in de training, hetgeen heel motiverend werkt.

Martine de Vries, netwerkbegeleider bij Nehemia Zorg. Ze gaat hier voor cliënten met psychische en psychiatrische problemen op zoek gaat naar een vrijwilliger die bij hen past. Zij traint en begeleidt tevens deze vrijwilligers: "Ik zag het eigenlijk niet zo zitten, online trainen. Het kon vast niet zo effectief zijn als live afspreken en ik vind de sfeer en onderling contact ook heel belangrijk bij een training. Tot mijn verbazing is het me heel goed bevallen.
We hebben een fijne groep mensen die een goede connectie met elkaar hebben en Miranda laat ons vaak met elkaar aan de slag gaan. Het leerrendement is naar mijn beleving niet lager dan bij een live training. Ik begin zelfs voordelen te zien, zoals geen vermoeiende lange rit naar de trainingslocatie."

Guido Kosse, Performance coach klantteams SNS: “Voor mij was de online training bij MI Time geslaagd doordat ik heel goed, gericht heb kunnen oefenen met en reflecteren op de verschillende technieken. Het online trainen van Motiverende Gespreksvoering is een hele leuke, effectieve en efficiënte manier om te oefenen met de verschillende technieken die MVG te bieden heeft. Een goede voorbereiding in de vorm van het opstellen van een helder programma en het testen van de beschikbare techniek is cruciaal. Daarnaast is het belangrijk om de theorie en het oefenen regelmatig af te wisselen met pauzes en eventueel het halen van een frisse neus. Miranda is dit absoluut gelukt! En dit zorgde voor een maximaal leereffect!”

Het verschil tussen online en offline

Wanneer je online traint moet je rekening houden met ‘schermtijd’, beweging, nog meer variatie in werkvormen en de concentratieboog van één ieder.

De ervaring leert dat als je met bovenstaande goed omgaat, je een heel leerzame en effectieve training kunt aanbieden. Dat gaat we dus ook doen!


Enkele nadelen van online trainen zijn:

 • Het is iets minder gezellig
 • En dus iets minder sociaal

Je mist het praatje tijdens de lunch en tijdens het wandelen naar de koffie.


Een aantal voordelen van online trainen zijn:

 • Dat je snel to the point komt, er is duidelijk nóg meer focus op de inhoud van de training

Als trainer moet je nóg beter weten wat je boodschap/ doel is, en hierop inspelen met je planning.

Als deelnemer, bijvoorbeeld in de break out rooms (een andere ‘ruimte’ waar je in kleinere groepjes aan het werk gaat net als in een offline training), moet je goed op de tijd letten want als je uitloopt gaat dat ten koste van één van je mededeelnemers. Hierdoor wordt doelgerichter gewerkt, vaak gaat het gesprek hierdoor meteen de inhoud in.

 • Het is goedkoper en makkelijker te plannen!

Doordat de online training in blokjes is gehakt en je geen reistijd hebt, kun je deze makkelijker in je dag inplannen.

 Goedkoper omdat: de basis offline training van MI time kost €1200,- voor 4 dagen. Wanneer we de training vaker geheel online aan zouden bieden zou deze waarschijnlijk €899,- kosten, gezien de besparing op locatie, catering, materialen en gezamenlijke tijd. 

Omdat het de eerste keer is dat we deze training d.m.v. een open inschrijving aanbieden, het een tijdelijk product is én we vanwege de corona-omstandigheden graag een extraatje voor jullie willen doen, kost deze online training je nu eenmalig maar 
€ 545,-

 Trainingen van MI time zijn vrijgesteld van BTW. 

 • Je kunt lekker lunchen met je dierbaren of alleen, en even niet over de inhoud van de training praten...

De overeenkomsten van offline en online trainen zijn:

 • Dat je veel verschillende soorten opdrachten op verschillende momenten in en buiten de training krijgt, waardoor je intensief met de stof bezig bent (niet alleen tijdens maar ook buiten de training) en snel leert.

Je oefent (onderdelen) van gesprekken tijdens de training, maar ook daarbuiten. Je neemt deze oefengesprekken op en ontvangt feedback van de trainer.

Je krijgt zowel tijdens als na de bijeenkomsten schrijfopdrachten om bepaalde technieken te oefenen in een geschreven gesprek. Ook hier krijg je feedback op van de trainer.

Tijdens de training, maar ook tussen de bijeenkomsten door krijg je verschillende filmpjes te zien met inhoudelijke uitleg (welke in een offline training door de trainer wordt gegeven, kun je deze in deze online training op een eigen gekozen moment kijken). Ook krijg je opnames met voorbeeldgesprekken of ander soort informatieve filmpjes.

 • Het rendement van de training is groot. 

Bij een offline training is er minder ‘groepstraining-tijd’  en meer dan voldoende persoonlijke aandacht tijdens en tussen de bijeenkomsten. De inhoud blijft dus ook offline zeker weten geborgd. 


Wat heb je nodig

 • Een computer met audio en video
 • Een ruimte waar je ‘rustig’ kunt zitten
 • Een e-mailadres
 • Een telefoon
 • Goede zin

Natuurlijk bieden we je ook hier onze zeven glasheldere garanties op succes.

Locatie: jouw woonkamer, zolder, werkkamer… in ieder geval vanuit je eigen huis of andere plek waar je digitaal de training kunt volgen.

Aantal deelnemers: minimaal 6 en maximaal 14. Zo is er voldoende tijd voor persoonlijke aandacht en oefeningen.

Trainingsdagen:

 • 3 juni (9-14 uur)
 • 10 juni (9-12.30 uur)
 • 17 juni (9-12.30 uur)
 • 24 juni (9-12.30 uur)

Dag 1 is iets langer zodat we een goede basis kunnen leggen. In dag 1 leren jullie iets over de basishouding en de gesprekstechnieken. Vervolgens ga je daar in een oefengesprek mee aan de slag.

Tussendoor krijg je een opdracht via de mail om nog wat extra ‘oefenmeters’ te maken middels een schrijfopdracht.

Dag 2 staat in het teken van ambivalentie, verandertaal en behoudtaal. Hier leren jullie hoe motivatie werkt en waar onze invloed als coach ligt.

Na dag 2 krijg je wederom een opdracht voor een oefengesprek en tussendoor e-mails met voorbeeldgesprekken.

Dag 3 komen het tweede en vierde proces van Motiverende Gespreksvoering aan bod, nl. focussen en plannen. En sluiten we weer af met een opdracht voor de keer erna. Natuurlijk ontvang je ook weer mails met oefeningen. Je kunt zowel het oefengesprek (de opname) als de oefeningen altijd insturen voor feedback.

De laatste dag zullen we stil staan bij ‘omgaan met weerstand’ en vertrouwenstaal (een andere vorm van verandertaal). We eindigen de bijeenkomst met een actieplan voor jezelf om het geleerde warm te houden.

Voorafgaand aan de training ontvang je een boek, welke als zelfstudie dient. Reacties van eerdere deelnemers bevestigen dat het lezen van de theorie in combinatie met het volgen van de training een compleet plaatje geeft.

Als je wil kun je ook een ‘proeve van bekwaamheid’ doen na afloop. Helemaal onderaan deze pagina lees je hoe dat werkt. Zowel bij de online als bij de offline trainingen gelden dezelfde regels. 

Het effect van deze cursus

Het belangrijkste effect van deze cursus is dat je na afloop een nieuwe, bewezen effectieve methode beheerst. Je bent je bewust van de invloed op het gesprek en op de motivatie van de ander.

Je kunt met meer plezier en meer resultaat gesprekken voeren met veranderende mensen. Daarnaast krijg je betere relaties met de mensen die je begeleidt, en meer plezier in het voeren van gesprekken.

Aan het einde van deze online cursus Motiverende Gespreksvoering heb je onder andere kennis van:

 • De 'spirit' van Motiverende Gespreksvoering.
 • De oorzaken van weerstand en motivatie bij gedragsverandering.
 • Hoe veranderprocessen doorgaans verlopen.
 • De invloed die je met gesprekstechnieken hebt op weerstand en motivatie van de mensen die jij begeleidt.

Aan het einde van deze cursus heb je onder andere de volgende vaardigheden intensief geoefend:

 • Gesprekstechnieken om een effectieve samenwerkingsrelatie aan te gaan.
 • Gesprekstechnieken om begripvol te luisteren en dit begrip ook te tonen.
 • Werkvormen en technieken om de waarden en drijfveren van jouw coachees/cliënten te onderzoeken.
 •  Gesprekstechnieken om weerstand op te vangen.
 • Gesprekstechnieken om intrinsieke motivatie te 'ontlokken' en te versterken.

Ook in deze cursus hebben we het niet alleen over anderen. Je ervaart pas echt het effect van deze methode, als je het zelf meemaakt. We zullen in deze cursus daarom dus tevens oefenen met eigen casuïstiek, waarin je gecoacht wordt door de trainer en de andere deelnemers.

Voor wie is deze training?

Deze cursus is voor iedereen die met minder energie en meer resultaat mensen wil begeleiden bij gedragsverandering.

Het coachen of begeleiden van mensen bij (gedrags)verandering is een belangrijk onderdeel van jouw werk. Je hebt voor deze cursus een HBO of WO werk- en denkniveau nodig.

Je bent bereid om je zowel tijdens de online bijeenkomsten zelf als ook daarbuiten actief in te zetten. Naast deze dagen kun je per dagdeel training, rekenen op zeker 4 tot 6 uur zelfstudie en oefentijd. Wil je Motiverende Gespreksvoering echt eigen maken, vraagt dat veel oefening. 

De training is geaccrediteerd door:

 • BGN (zelfstandig werkende leefstijlcoaches) 5 accreditatiepunten (met proeve van bekwaamheid zelfs 6 punten)
 • V&VN (verpleegkundigen) 28 accreditatiepunten
 • Chronisch ZorgNet (hét landelijke netwerk van fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in beweegtherapie en leefstijlbegeleiding bij patiënten met niet-overdraagbare chronische aandoeningen) 15 accreditatiepunten

(Laat ons weten welke accreditatie jij nodig hebt en wellicht is dit te regelen!)

De trainers

Miranda Bok (meer informatie vind je onderaan deze pagina) verzorgt de training, in samenwerking met Manon Tonnaer.

Zij werken al meer dan 10 jaar samen als trainers. Eerst binnen de verslavingsreclassering in het trainen van cliënten en collegae.

Later ook bij het geven van trainingen Motiverende Gespreksvoering. 

"Mijn naam is Manon Tonnaer- Nash, 39 jaar jong en geboren en getogen in het mooie Zuiden van ons land. Ik heb meer dan 14 jaar werkervaring binnen de GGZ Verslavingsreclassering. Binnen een juridisch kader werk ik als gedragstrainer samen met cliënten met problemen op het gebied van middelengebruik en/ of psychische klachten. In mijn werk ben ik dagelijks bezig met het motiveren van mensen tot het bewerkstelligen van gedragsverandering. Motiverende Gespreksvoering is de basis van mijn werk met deze uitdagende doelgroep. Veelal van "extrinsieke motivatie naar intrinsieke motivatie". Daarnaast geef ik ook cursussen Motiverende Gespreksvoering  en een basis- en verdiepingsmodule Middelengebruik en Forensisch Werk aan professionals in het werkveld".

Jouw investering 

Je kunt nu meedoen voor € 545,- 

Trainingen van MI time zijn vrijgesteld van BTW.

Voor jouw investering krijg je 4 dagdelen online training, een boek over MGV en een trainer die je intensief persoonlijke begeleidt gedurende de looptijd van de training.

Bij aanmelding ga je akkoord met de leveringsvoorwaarden voor open trainingen. Na jouw aanmelding krijg je een bevestiging en een factuur. De standaard betalingstermijn is twee weken na de factuurdatum.

 

Ja, ik doe mee aan de EENMALIGE ONLINE pré Summer School van MI time!

Aanmeldingsformulier ONLINE training

Alle velden met een asterisk moeten ingevuld worden!

Vul het woord in dat je hieronder ziet.

  

Contact opnemen met MI time

Alle velden met een asterisk moeten ingevuld worden!

Vul het woord in dat je hieronder ziet.