De hele theorie van MGV in 6 minuten samengevat

Theorie MGV

De theorie van Motiverende Gespreksvoering is heel uitgebreid.

In de jaren dat ik nu trainingen MGV geef probeer ik de theorie zo simpel en klein mogelijk te houden.
Je moet het wel weten, want je wil begrijpen waarom je op dat ene moment wel die vraag of reflectie stelt en op het andere moment misschien juist niet. Je wil weten waar in het proces (of de processen voor de kenners ;-)) dat je met de klant zit, om te bepalen wat je volgende stap zal zijn.

MAAR de theorie moet ondersteunend zijn en het moet je ook niet duizelen omdat er zoveel informatie en theorie is dat je het niet meer goed weet te plaatsen.

Best een uitdaging dus… Jullie weten inmiddels dat ik veel teken in mijn trainingen. Ik leg ook deze theorie graag uit aan de hand van een tekening. In dit geval een hele simpele, nl. die van een boom. Voorheen tekende ik deze boom tijdens iedere training minimaal een keer, maar in maart 2020 heb ik mijn debuut gemaakt ten aanzien van het opnemen van amateur filmpjes ten behoeve van de trainingen. Uit nood geboren, maar met steeds meer plezier.
En omdat er dus een filmpje van is, bij deze ook voor jullie!

Voor mijn gevoel nog steeds de beste en meest heldere manier om ALLE theorie in één overzichtelijk plaatje op een rijtje te zetten. Kijk er maar eens naar en laat ons zeker weten wat je ervan vindt.

EN LET OP!
Vanaf eind 2021 gaan we vanuit MI time aan de slag met nog meer video materiaal ten behoeve van de trainingen nl. een e-learning. Houd de website in de gaten voor meer info!

Interesse in meer? Overweeg dan zeker eens een kennismakingsworkshop of de basistraining van MI time.

Ken je de theorie van MGV en ben je op zoek naar een manier om deze in één oogopslag paraat te hebben wanneer dan ook? Kijk dan eens naar onze nieuwe MGV kubus!