Maak kennis met Motiverende Gespreksvoering tijdens de gratis kennismakingsworkshop op donderdagochtend 10 december 2020. Hier vind je meer informatie.

"Ambivalentie, is geen wc-verfrisser"

Mijn zeer gewaardeerde collega, Stijn van Meerendonk, zei dit ooit tijdens een training als inleiding op de basis waar Motiverende Gespreksvoering over gaat, ambivalentie. Ik denk dat hij aan ambi-pur dacht ofzo. Heerlijk... het is dan wel geen wc-verfrisser, maar beiden wel héél belangrijk op sommige momenten!

Ambivalentie is de tweestrijd die iemand kan hebben over zijn eigen gedrag, waarden die botsen of gevoelens die een beetje wringen. 

Wanneer je iemand een richting op wil motiveren, ga je op zoek naar verandertaal. Je gaat verandertaal ontlokken en uitdiepen. En ieder bloemetje (uitspraak van verandertaal) pluk je, totdat je een bosje bloemen terug kunt geven.

Kijk naar de video hieronder als je wil weten hoe ik dit in een training uitleg a.d.h.v een toffe tekening! 

En tja, bloemen... geur... wc-verfrisser.... ik zie toch wat overeenkomsten Stijn!


Hoe stoei jij met andermans ambivalentie?

Ben je je altijd bewust van de richting die je geeft aan een gesprek? Let je goed op waar je op reflecteert en hoe je je samenvatting eindigt? Misschien leuk om dat de komende periode weer eens wat extra aandacht te geven. Succes en vooral veel plezier!

Groetjes Miranda, MI time


Ik wil meer weten over die trainingen van MI time!

Contact opnemen met MI time

Alle velden met een asterisk moeten ingevuld worden!

Vul het woord in dat je hieronder ziet.