Maak kennis met Motiverende Gespreksvoering tijdens de kennismakingsworkshop. Hier vind je meer informatie. 

LET OP: Al onze trainingen zijn voorlopig ONLINE!

Wat is Motiverende Gespreksvoering?

Motiverende Gespreksvoering is een methode om mensen te begeleiden bij gedragsverandering. Op deze website vind je informatie over Motiverende Gespreksvoering en trainingen om deze methode te leren. 

Wat is Motiverende Gespreksvoering?

De informatie over Motiverende Gespreksvoering op deze website is gemaakt voor mensen die de methode willen toepassen. Je vindt hier vooral praktische informatie over de verschillende gesprekstechnieken, voorbeeldfilmpjes, en compacte informatie over de methode.

Je bent nu op de pagina waar je een overzicht vindt van informatie over Motiverende Gespreksvoering. Als je antwoord wilt op de vraag: Wat is Motiverende Gespreksvoering? Dan vind je dat antwoord hier!

  • Samenvatting Motiverende Gespreksvoering. Op deze pagina vind je een beknopte samenvatting van de methode.
  • Luisterwijzer Motiverende Gespreksvoering. Als je op de link klikt, kun je een luisterwijzer downloaden. Met dit document kun je een opgenomen gesprek analyseren en vaststellen of het al Motiverende Gespreksvoering is.
  • Goede motivatie. Als mensen willen veranderen, hebben ze motivatie nodig. Maar wat is dat eigenlijk? En wat is de goede motivatie voor verandering?
  • Ambivalentie. Bij verandering speelt ambivalentie een grote rol. Wat is ambivalentie precies, en hoe kun je daar als coach of hulpverlener mee omgaan?
  • Onderwerpen Motiverende Gespreksvoering. Op deze pagina vind je een lijst met concrete gedragingen die bij Motiverende Gespreksvoering horen.
  • Scoringsinstrument MITI 4.2. Om te bepalen of een gesprek echt volgens MGV verloopt, kun je een gesprek laten scoren door een deskundige. Dit overzicht geeft je inzicht in de aspecten waarop gelet wordt.

Wil je meer leren over Motiverende Gespreksvoering?

Motiverende Gespreksvoering is een communicatiemethode voor het begeleiden van gedragsverandering. Als je meer wilt leren over deze methode, dan kan dat op de volgende manieren:

  • Neem contact op wanneer je op zoek bent naar een trainer die in jouw organisatie trainingen kan verzorgen, of wanneer je op zoek bent naar individuele begeleiding.
  • Voor een kennismaking met Motiverende Gespreksvoering kun je meedoen aan een gratis workshop.
  • Wil je de methode grondig leren, meld je dan aan voor de cursus Motiverende Gespreksvoering.

Contact opnemen met MI time

Alle velden met een asterisk moeten ingevuld worden!

Vul het woord in dat je hieronder ziet.