Maak kennis met Motiverende Gespreksvoering tijdens de kennismakingsworkshop op vrijdagmiddag 29 november 2019. Hier vind je meer informatie.

Cursus Motiverende Gespreksvoering

In de cursus Motiverende Gespreksvoering leer je de methode Motiverende Gespreksvoering toepassen in jouw eigen werksituatie.

Je leert hoe je met de methode Motiverende Gespreksvoering mensen kunt begeleiden bij gedragsverandering. Door deze methode krijg je inzicht in gedragsverandering en leer je gesprekstechnieken om dit veranderproces bij mensen te begeleiden. Je leert onder andere hoe je met weerstand om kunt gaan, en hoe je de intrinsieke motivatie van mensen kunt versterken.

Cursusdagen (vrijdagen) in het najaar van 2019:

 • 20 september 2019
 • 4 oktober 2019
 • 1 november 2019
 • 22 november 2019

Cursusdagen in het voorjaar van 2020:

 • 13 maart 2020
 • 3 april 2020
 • 24 april 2020
 • 15 mei 2020

De cursus is geaccrediteerd door V&VN (verpleegkundigen) en door BGN (gewichtsconsulenten).

De cursusdagen gebruiken we om nieuwe gesprekstechnieken te oefenen. Zelfstudie en toepassingsopdrachten zorgen dat je de kennis en vaardigheden echt integreert in je werk. Op deze pagina vind je zeven garanties die wij geven voor onze trainingen.

Herken je dit?

Dit zijn uitspraken die we vaak horen van mensen die de Cursus Motiverende Gespreksvoering volgen:

"Als coach zou ik nog veel meer willen leren over het voeren van 'verandergesprekken'."

"Ik heb veel gehoord over Motiverende Gespreksvoering, en ik wil deze methode niet alleen leren kennen, maar ook echt toepassen in mijn werk."

"Ik geef mensen gezondheidsadviezen, maar ik wil dat graag op zo'n manier doen dat het ook echt leidt tot gedragsverandering."

"Soms kosten begeleidingsgesprekken mij veel energie, maar merk ik dat de ander niet echt verandert."

"Ik kan wel gesprekken voeren, maar sturen richting verandering vind ik nog lastig. Ik doe dat niet heel bewust."

"Ik hoor soms gesprekstechnieken die anderen gebruiken, en dan ben ik wel een beetje jaloers."

"Ik weet dat het niet goed werkt om te duwen en te trekken aan mijn coachees, maar ik doe het soms toch. Hoe kan het anders?"

Is dit wat je wilt bereiken?

"Ik wil laten zien dat ik deze evidence-based methode beheers."

"Ik wil weten hoe gedragsverandering werkt, en hoe ik dit het beste kan begeleiden. Het liefst met wetenschappelijke onderbouwing"

"Ik wil rustig en effectief reageren op weerstand."

"Ik wil gesprekstechnieken leren waarmee ik een andere draai aan gesprekken kan geven, waarmee ik patronen kan doorbreken."

"Ik zoek gesprekstechnieken waarmee ik beter kan aansluiten bij mijn cliënten."

"Ik zoek een methode die respectvol is, maar die ook bewezen effectief is. Een methode die bij mij past."

"Ik zoek een trainer die zelf een expert is in Motiverende Gespreksvoering, maar die ook de didactische vaardigheden heeft om het mij te leren."

"Ik zoek een cursus die geaccrediteerd is door V&VN (verpleegkundigen) of BGN (gewichtsconsulenten)."

Dan is deze Cursus Motiverende Gespreksvoering echt iets voor jou.

Coaches en adviseurs die Motiverende Gespreksvoering toepassen, bereiken meer met de mensen die zij begeleiden, op een manier die minder energie kost. Ze hebben namelijk kennis van gedragsverandering, onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek.

Deze coaches beheersen aantoonbaar effectieve gesprekstechnieken waarmee ze een begripvolle werkrelatie kunnen aangaan en technieken waarmee ze de motivatie van de ander kunnen beïnvloeden. Ze kunnen mensen helpen om hun voornemens ook in de praktijk te brengen.

Het mooie van Motiverende Gespreksvoering is dat de coach vooral de energie en de motivatie van de gecoachte activeert. Dat zorgt voor betere resultaten bij degene die je begeleidt, en minder energieverlies bij de coach. Motiverende Gespreksvoering wordt zowel door de gecoachte, als door de coach als een prettige en respectvolle stijl van begeleiden ervaren. Na het volgen van de Cursus Motiverende Gespreksvoering beheers je dit ook.

Motiverende Gespreksvoering is een methode om mensen te begeleiden bij gedragsverandering. Het is een methode met een duidelijk en onderbouwde visie op gedragsverandering, en het biedt je concrete gesprekstechnieken en werkvormen om verandering te kunnen beïnvloeden en begeleiden. 

Motiverende Gespreksvoering wordt ondersteund door jarenlang onderzoek en heeft haar werking in de praktijk bewezen. Het is inmiddels een veelgebruikte methode in leefstijlcoaching, zorg en hulpverlening en wordt de laatste jaren steeds breder toegepast op alle plaatsen waar mensen geholpen worden bij gedragsverandering.

Het effect van de Cursus Motiverende Gespreksvoering

Het belangrijkste effect: door de cursus Motiverende Gespreksvoering kun je met meer plezier en meer resultaat gesprekken voeren met veranderende mensen. Je beheerst een methode die bewezen effectief is (mooi voor op je CV) maar je krijgt ook betere relaties met de mensen die je begeleidt, en meer plezier in het voeren van gesprekken.

Aan het einde van deze cursus heb je intensief kennis gemaakt met de methode Motiverende Gespreksvoering. De theorie uit het boek heb je bestudeerd, en actief verwerkt door oefeningen in de cursusdagen, oefeningen in de praktijk en door zelfstandige reflectie. De gesprekstechnieken en werkvormen heb je geoefend in de cursusdagen en toegepast in je werk.

Aan het einde van deze cursus Motiverende Gespreksvoering heb je onder andere kennis van:

 • De 'spirit' van Motiverende Gespreksvoering: de basiswaarden en visie op veranderende mensen.
 • De oorzaken van weerstand en motivatie bij gedragsverandering.
 • Hoe veranderprocessen doorgaans verlopen.
 • De invloed die je met gesprekstechnieken hebt op weerstand en motivatie van de mensen die jij begeleidt.
 • De vier processen die een rol spelen in verandergesprekken.

Aan het einde van deze cursus heb je onder andere de volgende vaardigheden intensief geoefend:

 • Gesprekstechnieken om een effectieve samenwerkingsrelatie aan te gaan.
 • Gesprekstechnieken om begripvol te luisteren en dit begrip ook te tonen.
 • Werkvormen en technieken om de waarden en drijfveren van jouw coachees te onderzoeken.
 • Gesprekstechnieken om weerstand op te vangen.
 • Gesprekstechnieken om intrinsieke motivatie te 'ontlokken' en te versterken.
 • Gesprekstechnieken en werkvormen om voornemens te vertalen in concrete gedragsverandering.

In deze cursus hebben we het niet alleen over anderen. Je ervaart pas echt het effect van deze methode, als je het zelf meemaakt. We zullen in deze cursus dus oefenen met eigen casuïstiek, waarin je gecoacht wordt door de trainer en de andere deelnemers.

Ook zul je in deze cursus Motiverende Gespreksvoering veel leren over jezelf: over jouw waarden en gedragspatronen. Soms is dat leuk, soms ook pijnlijk, maar altijd leerzaam. Dit gebeurt in een veilige sfeer omdat iedereen, inclusief de trainer, open staat om te leren.

Je zult merken dat het effect van deze methode verder gaat dan je werk. Al jouw relaties worden er positief door beïnvloed.

De Cursus Motiverende Gespreksvoering

Serieuze gesprekken worden afgewisseld met leuke en leerzame spelvormen.

De cursussen van Bridge2learn onderscheiden zich door een hoog leerrendement. Communicatievaardigheden leer je niet door naar een PowerPoint of naar leuke filmpjes te kijken. Je leert deze methode door het te doen. Daarom bieden wij zeven glasheldere garanties.

Op cursusdag 1 krijg je het boek Motiverende Gespreksvoering van Sergio van der Pluijm. Je krijgt de beschikking over een cursuswebsite waarop je alle hand-outs en trainingsmaterialen kunt vinden. Ook maken we gebruik van apps die gedragsverandering ondersteunen. Voor jou een leuk hulpmiddel om deze methode te leren, maar ook interessant om in te zetten bij jouw eigen cliënten of coachees.

Locatie: de trainingen worden gegeven in onze eigen trainingslocatie, Zaagmolenlaan 4 in Woerden. Dit is 7 minuten lopen van het treinstation en als je met de auto komt kun je er gratis parkeren.

Aantal deelnemers: minimaal 6 en maximaal 12. Zo is er genoeg tijd voor persoonlijke aandacht en oefeningen. 

Trainingsdagen: De trainingsdagen zijn in het najaar op vier vrijdagen. Lunch en consumpties zijn bij de prijs inbegrepen.

 • 20 september 2019
 • 4 oktober 2019
 • 1 november 2019
 • 22 november 2019

Samen leren van gespreksopnames uit de praktijk.

Voor wie is de cursus Motiverende Gespreksvoering geschikt?

Deze cursus is voor iedereen die met minder energie en meer resultaat mensen wil begeleiden bij gedragsverandering.

Je bent professioneel coach, of coaching is een belangrijk onderdeel van jouw werk. Mensen die met Motiverende Gespreksvoering werken zijn bijvoorbeeld:

 • Zelfstandig werkende (leefstijl)coaches (11 accreditatiepunten)
 • Verpleegkundigen (28 accreditatiepunten)
 • Leidinggevenden
 • Psychotherapeuten, fysiotherapeuten, diëtistes
 • Medewerkers van een gemeente of UWV die mensen met een uitkering begeleiden
 • Organisatiecoaches of opleidingsfunctionarissen
 • Docentbegeleiders in het voortgezet- of beroepsonderwijs
 • Maatschappelijk werkers
 • Adviseurs

Je hebt voor deze cursus een HBO of WO werk- en denkniveau nodig.

Je bent bereid en in de gelegenheid om alle cursusdagen bij te wonen, de leerstof te bestuderen en aan de praktijkopdrachten te werken. Dat betekent onder andere dat je audio- of video-opnames maakt van gesprekken. Dat hoeft niet noodzakelijk in jouw werkomgeving te zijn, maar kan ook met een kennis buiten je werk.

De uiteindelijke studiebelasting voor deze cursus Motiverende Gespreksvoering is afhankelijk van jouw inzet. Je moet rekenen op zo'n 8 uur zelfstudie- en oefentijd naast iedere cursusdag.

De Trainer

Arie Speksnijder

Gedurende mijn loopbaan in het onderwijs, verslavingszorg en re-integratie, training en coaching ben ik steeds op zoek geweest naar bouwstenen voor gedragsverandering. Steeds ontdekte ik nieuwe puzzelstukjes. Op het moment dat ik kennis maakte met Motiverende Gespreksvoering, wist ik dat ik goud in handen had. Het boek boeide mij van het begin tot het eind. Wetenschappelijke inzichten over gedragsverandering, maar ook evidence based technieken die ik meteen kon toepassen. Ik was laaiend enthousiast, en dat ben ik nog steeds.

Vanaf dat moment heb ik mij verdiept in deze methode, en ben ik dit toe gaan passen in mijn werk als trainer en coach. Al snel gaf ik zelf trainingen aan diverse doelgroepen. Hulpverleners, trainers, coaches, adviseurs en leidinggevenden. Dat heb ik jarenlang gedaan. 

Vaak waren dat korte basistrainingen. Een leuke kennismaking, maar onvoldoende om echt met deze methode te leren werken. Daarom heb ik deze cursus Motiverende Gespreksvoering ontwikkeld voor mensen die meer diepgang willen. Door de lengte en opbouw van deze cursus Motiverende Gespreksvoering, ga je de methode echt grondig leren.

Een andere reden om deze training te gaan geven, is dat veel trainingen over Motiverende Gespreksvoering gegeven worden door mensen die expert zijn in deze methode, maar in mindere mate expert zijn in het geven van trainingen. Daarin onderscheid ik mij, want ik ben een ervaren trainer, opleider van trainers en opleidingsadviseur van beroep. Ik stel hoge eisen aan de didactische kwaliteit van de trainingen van Bridge2learn en de trainers die voor mij werken.

Ik blijf werken aan mijn eigen vaardigheden in Motiverende Gespreksvoering. Zo volg ik regelmatig zelf MGV-trainingen, kijk ik bij andere trainers mee, of laat ik andere trainers bij mij meekijken. Sinds 2015 ben ik lid van de internationale verenigingMotivational Interviewing Network of Trainers. (MINT)

Ervaringen van deelnemers

 "Ik ben Esther Ruitenberg en ik werk als Opleider en Trainer voor Naviva Kraamzorg. In coachingsgesprekken met medewerkers liep ik soms vast en ik vroeg mij af: waarom doen ze nu niet wat ik hen adviseer?

Voorafgaand aan de cursus heb ik de kennismakingsworkshop gevolgd. Deze werd met veel passie door Arie verzorgd. Ik kende Arie al als opleider van trainers, maar deze workshop was het laatste zetje dat ik nodig had om mij aan te melden voor de cursus Motiverende Gespreksvoering.

Ik waardeerde vooral de openheid, betrokkenheid, geduld en expertise van de beide trainers. De cursus heeft mij heel veel gebracht. Bijvoorbeeld het bewust leren omgaan met behoudtaal en verandertaal. Inmiddels heb ik weer veel gesprekken gevoerd en die zijn nu nog plezieriger en ontspannen. Het mooiste compliment kreeg ik recent van een kraamverzorgde: "Nu ik mijzelf hoor praten, weet ik weer wat ik wil. Yes!"

In de toekomst wil ik mij verder specialiseren in het voeren van gesprekken volgens Motiverende Gespreksvoering!"


"Mijn naam is Erik Dolleman, en ik werk als senior ERP-consultant. Ik heb deze cursus gevolgd omdat ik binnen de organisatie waar ik werk collega's coach, en daar graag effectiever in wil worden en tegelijkertijd de gesprekken als minder inspannend wil ervaren. In de cursus waardeerde ik vooral het leren door te doen: oefengesprekken in de cursus, maar ook oefengesprekken buiten de cursusdagen. Het effect van deze cursus is dat ik nu basiskennis van MGV heb, en dit ook toepas in de praktijk. 


"Ik ben Esther Vonk en ik werk als verpleegkundige in een GGZ-instelling. Ik heb me aangemeld omdat ik als verpleegkundige minder bekend ben met motiveringsgesprekken, en omdat ik mensen die verslaafd zijn graag wil helpen bij hun verandering."

"Vooraf zag ik op tegen het idee dat we in de training rollenspellen zouden doen. Uiteindelijk is dit heel erg meegevallen, want we deden geen rollenspellen, maar echte gesprekken waarin je in tweetallen een relevante casus inbrengt. Dit had vaak een bijzondere uitwerking!"

"Wat ik leerde, kon ik meteen toepassen in mijn werk, maar ook privé. Ik stond er versteld van hoe goed deze methode werkt. Het was ook boeiend om deze cursus te volgen met allemaal verschillende mensen uit verschillende werkgebieden. Arie is een prettige cursusleider. Hij zorgt voor veel afwisseling, en je krijgt veel gelegenheden om te oefenen, zodat je deze manier van gesprekken voeren echt eigen kunt maken." 

"Deze cursus heeft mij bevestigd in mijn kijk op mensen en mijn manier van begeleiden bij verandering. Een samenwerkende, ondersteunende stijl past bij mij. Door deze methode kan ik cliënten helpen zelf oplossingen en antwoorden te bedenken."


"Ik ben Margreet Alting, en ik geef leefstijlcoaching. Mijn opleiding heb ik vier jaar geleden afgerond, en in de praktijk merkte ik dat ik tegen bepaalde zaken aan bleef lopen. Mensen willen wel veranderen, maar laten toch weerstand zien. Hoe ga je daar als coach mee om? Hoe zorg ik dat de cliënt hard aan het werk is, en niet ik? Hoe houd ik focus in een gesprek met een cliënt die alle kanten op gaat?  Ik wilde me graag verder verdiepen en specialiseren om nog betere coaching te kunnen geven."

"Ik vroeg me vooraf af of Motiverende Gespreksvoering geschikt zou zijn voor mij, en voor mijn werk. Daarom heb ik eerst een kennismakingsworkshop gevolgd. Ik heb ondervonden dat de methode erg geschikt is voor mijn vakgebied. In het boek blijken ook allerlei voorbeelden te staan over leefstijlverandering."

"Ik vond de cursus goed georganiseerd. Veel afwisseling waardoor de tijd vliegt. Vakkundig gegeven in een fijne, integere sfeer. Deze cursus heeft mij een enorme verbetering van mijn coachingsgesprekken opgeleverd. Met name door toepassing van het reflectief luisteren. Mensen voelen zich geaccepteerd, en ik weet nu hoe ik hen kan helpen hun eigen antwoorden te vinden en hun eigen verantwoordelijkheid te nemen in hun veranderproces."


“Ik ben Francie van de Beek en ik ben manager bij het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Ik heb mij aangemeld voor de cursus omdat ik verwachtte dat Motiverende Gespreksvoering mij kan helpen om nog betere (coaching)gesprekken te voeren.

De deskundigheid van de trainers, de vele mooie werkvormen en het oefenen met de technieken vond ik erg prettig in de cursus. Ook de sfeer in de groep droeg bij aan mijn tevredenheid. Ik ben me nu veel meer bewust van de wijze waarop ik gesprekken voer en hoe ik daar effectiever in kan zijn door Motiverende Gespreksvoering in te zetten. De kwaliteit van mijn gesprekken zal daardoor beter worden. Overigens beperkt dit zich niet alleen tot de werksituatie, want ook privé merk ik dat Motiverende Gespreksvoering een positieve rol kan spelen."


"Ik ben Frank Snieder en werk als zelfstandig trainer en coach. Ik zit al 25 jaar in het trainersvak en volg elk jaar een training of bijscholing. Een collega tipte me over deze cursus. Dit was één van de betere die ik gevolgd heb!

In de kennismakingsworkshop heb ik al ervaren hoe krachtig de methode is. In de cursus hebben we veel geoefend, en dat maakt dat de methode beter beklijft dan wanneer je alleen theoretisch kennis maakt met de methode. Ook de tussentijdse opdrachten zoals gespreksopnames werkten heel goed. Didactisch zat deze cursus erg sterk in elkaar. Met een studieboek, een website met achtergrondinformatie en opdrachten. Een mooie mix van leerstijlen. Prettige trainers ook die  het leren en het ontdekken goed stimuleerden.

De training bracht mij enkele belangrijke inzichten m.b.t. mijn eigen coaching. Bijvoorbeeld dat behoudtaal er mag zijn, en dat ik dit niet tot op het bot hoef te analyseren. Ook is mijn vertrouwen op het vermogen van coachees om hun eigen zoektocht te volbrengen nog groter geworden. Mijn adviezen zijn eigenlijk zelden nodig. "


"Ik ben Irma Heuft, en ik heb als interim manager veel te maken met veranderprocessen. Ik leef en werk vanuit de visie dat elk mens leiding geeft aan zijn of haar eigen leven, en ook aan de veranderingen die daarin plaatsvinden. Hoe ik dit bij anderen kan ondersteunen, daar wilde ik meer over leren. Daarom volgde ik in 2015 deze vierdaagse cursus. Bijzonder is dat ik zelf ook te maken had met een aantal lastige zaken, en dat door de oefengesprekken in de cursus ook daadwerkelijk een veranderproces in gang werd gezet."

"De cursus Motiverende Gespreksvoering bestaat uit een goede combinatie van theorie en praktijk. Het doorwerken van de theorie was best pittig, maar ook heel nuttig omdat daardoor de cursusdagen extra leerzaam werden. In de cursus ontdekte ik dat ik soms een spervuur van vragen stel, en te snel advies geef. Geen wonder dat mensen dan afhaken. Dat heb ik nu veel beter onder controle. Ik geef nu meer reflecties waardoor er wederzijds begrip ontstaat."

"De trainer is vol passie over MGV en dat komt over! De locatie is goed bereikbaar en de verzorging en de lunch waren helemaal top!"

Jouw investering

Jij kunt meedoen voor € 1.200,-. Trainingen van Bridge2learn zijn vrijgesteld van BTW. 

Voor jouw investering krijg je niet alleen vier trainingsdagen maar ook het boek, een online leeromgeving en een trainer die je tijdens en na de cursus volop persoonlijke begeleiding biedt. De trainingsmaterialen, lunches en consumpties gedurende de trainingsdagen zijn uiteraard ook bij de prijs inbegrepen.

Ook na de cursus kun je blijven leren. Sommige  trainingsgroepen hebben zo'n goede band met elkaar opgebouwd, dat ze na de cursus zelf oefenmomenten organiseren. Verschillende deelnemers aan mijn cursussen volgen daarna een opleiding tot trainer Motiverende Gespreksvoering.

Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers. De cursus gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Na het succesvol afronden van de cursus Motiverende Gespreksvoering, ontvang je een bewijs van deelname. Je kunt ook kiezen voor een afsluitende 'proeve van bekwaamheid' met certificaat en individuele rapportage.

Bij aanmelding ga je akkoord met de leveringsvoorwaarden voor open trainingen van Bridge2learn. Na jouw aanmelding krijg je een bevestiging en een factuur. De standaard betalingstermijn is twee weken na de factuurdatum. Een betalingsregeling met gespreide betaling is in overleg mogelijk. Als je dat wilt, kun je dat aangeven bij jouw aanmelding.

Extra mogelijkheid: proeve van bekwaamheid met diploma en individuele rapportage

Je kunt in plaats van een bewijs van deelname ook kiezen voor een diploma. In dat geval laat je na afloop van de cursus een gespreksvideo van 20 minuten beoordelen. Een externe beoordelaar beoordeelt jouw opname m.b.v. het officiële scoringsinstrument van Motiverende Gespreksvoering. De trainer vult deze rapportage aan met inhoudelijke feedback. Je krijgt deze beoordeling schriftelijk toegestuurd. Daarin zie je hoe je scoorde op zowel de 'spirit' van Motiverende Gespreksvoering als op het juiste gebruik van de technieken. Wanneer de score onvoldoende is, krijg je de gelegenheid om tegen gereduceerd tarief een herkansing te doen. De meerprijs voor een diploma en individuele rapportage is € 190,-.

Ik doe mee aan de Cursus Motiverende Gespreksvoering

Alle velden met een asterisk moeten ingevuld worden!

Vul het woord in dat je hieronder ziet.

  

Veelgestelde vragen

Beheers ik deze methode echt aan het einde van de cursus Motiverende Gespreksvoering? 

Wanneer je de cursusdagen actief volgt en de zelfstudie- en oefenopdrachten uitvoert, dan beheers je deze methode zodanig dat je het kunt toepassen. Die garantie durf ik je te geven gezien mijn eerdere ervaringen met deze cursus. Alles in deze cursus is gericht op toepassing in de praktijk. Bridge2learn wil zich onderscheiden van aanbieders die je laten geloven dat je deze methode kunt leren door één of twee dagen training te volgen.

Geeft Bridge2learn deze cursus ook incompany?

Ja, het is mogelijk deze cursus Motiverende Gespreksvoering incompany te laten verzorgen voor een groep medewerkers. Ik maak de cursus dan op maat. Je kunt een belafspraak met mij maken, dan nemen we samen door wat je nodig hebt.

Kan ik dit niet in een kortere cursus leren?

Nee, niet als je het resultaat wilt bereiken dat ik je beloof. Beheersing van gesprekstechnieken leer je niet door een halve dag naar een PowerPoint te kijken. In een ééndaagse cursus kun je wel wat inzicht krijgen, en enkele technieken leren, maar het leerrendement van een korte cursus is veel lager. Het inzicht verdiept gedurende de cursus, en de technieken vragen veel oefening. Dat lukt je niet bij een kortere cursus.

Is Bridge2learn het beste trainingsbureau voor deze methode?

Arie Speksnijder beheerst deze methode goed en geeft al jaren trainingen in MGV aan diverse doelgroepen. Omdat hij opleidingsadviseur en opleider van trainers van beroep is, weet hij als geen ander hoe je deze methode het beste kunt leren. Ook de andere trainers die voor Bridge2learn werken voldoen aan hoge kwaliteitscriteria. Zo zijn zij allemaal lid van MINT en hebben ruime ervaring met het trainen van MGV. Ook conformeren zij zich aan de garanties van Bridge2learn.

Ik twijfel nog of deze methode wel bij mijn werk past.

Over het algemeen hoor ik terug dat iedereen die veranderende mensen begeleidt deze methode kan toepassen. Zelfs in de opvoeding van kinderen kun je dit goed gebruiken. Een voorwaarde is wel dat je mensen de ruimte kunt en wilt geven om zelf te veranderen. Als je verandering wilt of moet afdwingen, dan past MGV daar niet bij. Twijfel je nog, neem dan even contact met mij op.

Ik vind het een behoorlijke investering. Is het dat wel waard?

Er zijn goedkopere cursussen te vinden. Het is niet mijn streven om de goedkoopste aanbieder van trainingen MGV te zijn. Wel om didactisch één van de beste te zijn. Daarom is de cursus ook langer dan de meeste andere cursussen en besteden de trainers veel tijd aan de voorbereiding van de cursusdagen en de persoonlijke begeleiding van de deelnemers.

Maar de echte waarde van de cursus bepaal je natuurlijk zelf. Wat is het jou waard om een methode de leren die de rest van jouw leven en werk positief zal beïnvloeden?

Kan ik ook in termijnen betalen?

Ja hoor, dat is mogelijk. Nadat je de factuur ontvangen hebt, kun je daarover met mij contact opnemen om dit te bespreken.

Wanneer je nog andere vragen hebt over de cursus Motiverende Gespreksvoering mag je natuurlijk contact met mij opnemen. Je kunt ook meedoen aan een kennismakingsworkshop waarin je deze methode kunt ervaren.

Niet tevreden, geld terug!

Ik sta in voor de kwaliteit van deze cursus Motiverende Gespreksvoering. Maar stel dat jij toch niet tevreden bent, dan geldt mijn "niet goed - geld terug" garantie. Je kunt hier gebruik van maken tot na de eerste cursusdag. Je stuurt de ontvangen materialen weer aan mij terug, en ik stort het geld meteen terug op jouw rekening, na aftrek van € 100,- voor reeds gemaakte kosten.

Bij aanmelding ga je akkoord met de leveringsvoorwaarden voor open trainingen van Bridge2learn. 

Ik doe mee aan de Cursus Motiverende Gespreksvoering

Alle velden met een asterisk moeten ingevuld worden!

Vul het woord in dat je hieronder ziet.