Maak kennis met Motiverende Gespreksvoering tijdens de bijna gratis kennismakingsworkshop. Hier vind je meer informatie. 

LET OP: Al onze trainingen zijn ONLINE (in ieder geval tot eind 2020)

Een aantal ervaringen van deelnemers

Stefan Bos, trainer bij de SNS bank: 

"In tweeënhalve maand heb ik, samen met mijn collega trainers van SNS Opleidingen een train-de-trainer 'Motiverende Gespreksvoering' gevolgd van Miranda Bok,
MI Time. Miranda heeft mijn stoutste verwachtingen van de training overtroffen. Miranda is een bevlogen vakvrouw die kunst van en liefde voor MGV op enerverende wijze op mij heeft overgebracht. De train-de-trainer hoort thuis in mijn rijtje van vijf beste trainingen die ik ooit gevolgd heb!"


Monique Poort, studieloopbaanbegeleider bij Inholland. Opleiding Medische Beeldvorming en Radiotherapeutische Techniek (MBRT): 

“Miranda is heel kundig, een prettige persoonlijkheid, voelt de groep snel aan en kan goed schakelen tussen theorie en praktijk. De tips die ze geeft, kan ik direct toepassen omdat de training goed aansluit bij mijn behoefte. Na afloop van de training refereren zowel ik als mijn collegae nog regelmatig aan de training. Het is dus zeker geen ver-van-mijn-bed show.” 


Cindy Bastiaansen – ten Haaf, docent Oefentherapie Cesar Hogeschool Utrecht:

 “De MI-trainingen van Miranda aan het Instituut voor Bewegingsstudies van de HU waren super leerzaam! Miranda neemt met grote deskundigheid, enthousiasme en betrokkenheid docenten mee in de theoretische achtergrond van MI, én vertaalt deze naar de onderwijspraktijk. Daarnaast werd MI direct praktisch geoefend in kleine groepjes, zodat je de MI-skills in de vingers krijgt.”


Marja van den Boogert, Become Healthy (Praktijk voor orthomoleculaire geneeskunde, Bioresonantie, leefstijlcoach, personalcoach) (deelnemer online summer school 2020):

“Wat mij het meest aanspreekt aan de methode is de manier waarop je beter kunt luisteren, reflecteren en om kan gaan met weerstand van je cliënten. En hoe je dus meer ontspannen een consult in kan gaan.

De inhoud van de training sloot goed aan op mijn dagelijkse praktijk en de begeleiding tijdens de training vond ik erg goed! Mijn complimenten voor de betrokkenheid van de trainers.”


Martine de Vries, netwerkbegeleider bij Nehemia Zorg maakte ons allen blij met een toffe rap om de afgelopen training samen te vatten (deelnemer basistraining voorjaar 2020):

Onze intentie was echt goed
maar we wisten totaal niet hoe het moet.

Om mensen tot veranderen te bewegen
praten we meer dan dat we zwegen.

Waren we keihard aan het knokken
terwijl cliënten ongemotiveerd vertrokken.

Stuk voor stuk besloten we dat het anders moest
We zaten te veel in onze oude patronen vastgeroest.

Het werd tijd om een training te gaan volgen
En dat had onvoorziene gevolgen.

In maart zouden we aan de slag gaan
maar dat plan moest van de baan
want Corona kwam eraan 
maar Miranda liet zich niet uit het veld slaan 
en zette de computer aan om online helemaal los te gaan.

Via Zoom kwamen we toch bij elkaar
In het begin voelde het wat raar.

Niet iedereen had beeld of geluid 
maar uiteindelijk kwamen we eruit.

We gingen aan de slag met de theorie 
en oefenen in groepjes van twee of drie. 

Verbaasden onszelf en elkaar met mooie reflecties
Al zagen we zelf nog genoeg imperfecties. 

En als je Miranda dan hoorde bekrachtigen 
dachten we dat is een skill die we willen bemachtigen!

Omdat het van minister Rutte weer mag
gingen we na de vakantie live aan de slag. 

We trotseerden de files of fietsten uren 
en doorstonden tropische temperaturen. 

We ontbraken vakanties en namen vrije dagen 
en dat alles zonder te klagen.

We hoorden zelfs Mariah Carey kwelen
als ik er aan terugdenk begint mijn maag op te spelen.

Maar dat alles heeft als resultaat 
dat hier nu een stel topcoaches staat!

In plaats van onze ideeën op anderen te projecteren en het gesprek domineren 
gaan we reflecteren en verandertaal extraheren 
en luisteren we als ze protesteren en benoemen we hun waardes zoals we leerden.

We werken aan CASH
Houden onszelf met de juiste Focus bij de les. 

We ORBS-en en dansen de SOCA allemaal 
plukken bloemen van verandertaal.

Pas maar op Nederland, wij komen eraan
Straks is het met alle ambivalenties gedaan!


Nienke Smorenburg, docent Oefentherapie Cesar Hogeschool Utrecht: 

“Miranda heeft Motivational Interviewing door haar aderen stromen. Wat een verademing om te zien dat het geen trucje is maar een oprechte manier van handelen. Miranda voelt naadloos aan wat haar publiek nodig heeft en kan daarin schakelen in verschillende contexten. Miranda heeft een open houding, gebruikt input uit de groep en zorgt voor een optimale en veilige leeromgeving. Zou met plezier zo weer een training bij haar volgen!” 


Jerry Bletterman, performance coach bij de SNS bank:

"Ik heb in deze 4 dagen heel veel geleerd en toegepast. Door middel van deze training heb ik het fundament kunnen leggen voor verdere groei en ontwikkeling in MGV vaardigheden. Ik ben enthousiast geworden over MGV en wat dit teweeg kan brengen bij de coachee.  

Daarnaast ben ik super enthousiast over de deskundigheid van de trainer (Miranda) en de manier waarop ze mij heeft laten zien wat MGV inhoudt en hoe je dit toe kan passen met de nodige resultaat bij de ander." 


Marloes Koele, beweegcoach bij Sportief Plus: 

"In mijn werk als beweegcoach krijg ik dagelijks te maken met de vraag: hoe krijg ik mensen in beweging? Dankzij de cursus motiverende gespreksvoering heb ik handvatten gekregen om mensen hun motivatie te helpen vinden. De cursus is zowel theoretisch als praktisch: hetgeen wat je leert kan je gelijk oefenen en toepassen in de praktijk. Miranda haar werkwijze is kundig, persoonlijk en ze heeft ongelofelijk veel geduld met de deelnemers. Echt een aanrader! 

Corrien Dam, coach van vrouwen met overgewicht die grip willen krijgen op hun gewicht (deelnemer online summer school 2020):

“Door de compactheid van de online-cursus ben je een maand voortdurend bezig met Motiverende Gespreksvoering. Veel oefenen, zowel in de online-kamers als in de praktijk. In slechts vier weken weet ik wat MGV is en kan ik het toepassen; ook in combinatie met de methode waarmee ik werk. Ik ben anders over motivatie gaan denken. Bij nieuwe cliënten zal ik veel meer aandacht besteden aan motivatie en verandertaal. Bovendien kijk ik nu toch anders naar weerstand, ik zal eerder naar mezelf kijken.  
Miranda doet meer dan dat ze toezegt. Ze is enorm stimulerend, haar enthousiasme is aanstekelijk.
Ik heb veel cursussen gevolgd, maar wat betreft aandacht geven, feedback en aanmoediging steekt ze er echt met kop en schouders bovenuit.” 

Anita Veuger, praktijkverpleegkundige diabeteszorg in een huisartsenpraktijk:

“Wat ik erg prettig vond aan de training was het vele oefenen in alle verschillende onderdelen. De feedback van zowel trainer als van de medecursisten heeft me veel gebracht. Ook de variatie in aanbod tussen kennisoverdracht en oefenen vond ik erg prettig.

Miranda’s enthousiasme en spirit werkte heel motiverend. De creatieve manier van kennis overdragen is erg prettig. Hiermee creëerde ze een vertrouwde omgeving waarin je als cursist jezelf kon zijn. 

Daarnaast vond ik het geweldig hoe ze in de corona periode heeft geschakeld van offline naar online. Complimenten hoe ze het online coachen heeft aangepakt. Haar positieve instelling werkte echt inspirerend.”

Marieke Dijkman studieloopbaanbegeleider bij Inholland. Opleiding Medische Beeldvorming en Radiotherapeutische Techniek (MBRT): 

"Tijdens de training is mijn inzicht vergroot, van zowel mijn valkuilen als van de ‘goede’ dingen die ik doe. Miranda is heel professioneel en ervaren. Ze geeft mooie voorbeelden en gebruikt de technieken zelf waardoor ze goed modelt. Miranda is een fijne trainer die mij erg enthousiast heeft gemaakt om met MGV aan de slag te gaan.”

Annemarie, ambulant gezinsbegeleider (deelnemer online summer school 2020):

"Het is zichtbaar dat Manon en Miranda de lat hoog leggen voor zichzelf. De training is online tot een hoog level gebracht. Volgens mij kunnen zij iets niet half doen. Daardoor geven ze de deelnemers het gevoel dat ze er allemaal toe doen en dat zij als trainer er alles aan doen om in die vier dagen zoveel mogelijk uit te leggen over MGV, zodat iedereen met een voldaan gevoel de training afsluit. De laatste trainingsdag zorgde voor verbinding van de kennis van de voorgaande drie dagen. Alles viel voor mij op z’n plek.

Thuis en in de break-out rooms gesprekken oefenen en tussen de trainingsdagen door een schrijfoefening ervoer ik als zeer waardevol. De persoonlijke feedback en betrokkenheid maakte deze training af!  Het is een training die ontzettend goed aansluit bij het huidige gemeentebeleid van ‘eigen kracht en eigen regie’. "

Contact opnemen met MI time

Alle velden met een asterisk moeten ingevuld worden!

Vul het woord in dat je hieronder ziet.