Maak kennis met Motiverende Gespreksvoering tijdens de kennismakingsworkshop. Hier vind je meer informatie. 

LET OP: Al onze trainingen zijn voorlopig ONLINE!

Een aantal ervaringen van deelnemers

Bram Leunis, vaarcoach (deelnemer online basistraining november 2020): “Motiverende Gespreksvoering leert me dat ik als coach in gesprekken echt op de achtergrond mag zijn en heel intensief kan schatgraven bij de coachee zelf. Ik vind daarom MGV een enorme verdieping van mijn coachvaardigheden.

De training duurt vier dagen en dat is niet voor niks, want de eerste 2-3 dagen van de training was ik soms de weg kwijt en voelde ik me nog heel erg ver van het toepassen van MGV in mijn praktijk af. Juist de 4de dag vielen een hoop dingen op z’n plek door het voeren van de gesprekken en alles samenvoegen. Het bleek dus dat de ‘deskundigheid’ er wel onder zat ondertussen.

En ondanks dat het een online training was kan Miranda op een hele leuke manier de stof over brengen, zodat het niet verveeld. Met elkaar voelde het ook als een groep, alhoewel ik denk dat de grootte van de groep wel een belangrijke rol hierin speelt.

Wat ik sterk vind van Miranda is dat ik geen enkel moment heb ervaren dat ze veroordeeld. Ze zoekt altijd het positieve en benadrukt dat. Het leuke is dat dit ook niet geforceerd voelt en daadwerkelijk helpt om een goed gevoel te krijgen en weer gemotiveerd te zijn.”


Minie Stegeman, verslavingsreclassering (deelnemer aan de online basistraining november 2020):

“Deze methodiek heeft me geleerd om écht te luisteren naar de ander om aan de hand hiervan een veranderproces op gang te kunnen brengen. Dit maakt mijn gesprekken nog zinvoller en nog prettiger!

Naast het mezelf bekend maken met de theorie, is vooral het in de praktijk brengen van zaken als actief luisteren, interesse tonen, doorvragen, reflecteren en samenvatten van groot belang geweest (en nog!).

Miranda krijgt van mij een dikke 10! Ze heeft zichzelf MGV zo eigen gemaakt dat ze dit ook op alle vlakken uitdraagt. Haar enthousiasme is aanstekelijk en haar aanmoedigingen doen echt goed!

De grootste kunst van effectief overbrengen, is iets wat moeilijk is makkelijk laten lijken en dat is precies wat zij doet. Ze verstaat de kunst om de kennis van MGV over te brengen op anderen en is hierin absoluut creatief te noemen. Door de opzet waarvoor ze heeft gekozen, was er sprake van een levendige, leuke en steeds uitdagende training, ondanks dat deze noodgedwongen online moest plaatsvinden. Hier zijn alleen maar complimenten op zijn plaats!"


Alexandra Stok, Projectleider Maatschappelijke Sector / Empowerment Trainer / Interieur Stylist (deelnemer aan de online basistraining november 2020):

“Wat ik fijn vond aan de training was de duidelijke opbouw, structuur en afwisseling. Ik vind het prettig om te weten wat we gaan doen, waar we heengaan en de afwisselende werkvormen hielden iedereen betrokken.
Daarnaast ging deze training niet alleen over MGV het wás MGV, de ‘practice what you preach’ zag ik in alles terug.

De doelen die ik had met deelnemen aan deze training zijn helemaal bereikt. We hebben alle theorie doorlopen, nog extra theorie meegekregen en kunnen oefenen in de online omgeving, welke we als extraatje hadden ontvangen. We hebben heel veel oefenmomenten gehad zoals in de hele groep, 1 op 1 en in verschillende schrijfoefeningen. We hebben gedurende de training delen geoefend en op de laatste dag alles herhaald en in zijn geheel samengevoegd. Hierdoor viel alles op zijn plek.

Miranda is echt een expert in MGV, ze heeft die spirit en dat motiveert enorm om dat ook te willen. Daarnaast is ze ook een hele goede online trainer. Ze weet haar weg in de systemen, schakelt moeiteloos hiertussen maar gelukkig ook weer niet eng perfect zodat het menselijk blijft en er was heel veel afwisseling in werkvormen. Doe daar een portie humor bovenop en dan heb je dus Miranda!”


Frank van Sloten, wijkcoach Gemeente Rotterdam:

"Dit voorjaar een training gehad van Miranda met bijna een volledig wijkteam. Op ons verzoek een aantal specifieke onderdelen geoefend van MGV via Zoom. Dit verliep heel dynamisch, stukjes theorie en vervolgens oefenen in tweetallen, veel praktijk. Het was mooi en inspirerend te zien hoe makkelijk Miranda met haar staat van dienst live onbeperkt kan schakelen binnen de MGV techniek. Bijvoorbeeld bij het ontlokken van verandertaal. Hierbij altijd precies te weten hoe en waar de cliënt staat binnen het kader van de MGV en wat een volgende stap zou kunnen zijn. Ik kan de training aan iedereen aanbevelen; maak het jezelf en je cliënt wat gemakkelijker!"


Stefan Bos, trainer bij de SNS bank: 

"In tweeënhalve maand heb ik, samen met mijn collega trainers van SNS Opleidingen een train-de-trainer 'Motiverende Gespreksvoering' gevolgd van Miranda Bok,
MI Time. Miranda heeft mijn stoutste verwachtingen van de training overtroffen. Miranda is een bevlogen vakvrouw die kunst van en liefde voor MGV op enerverende wijze op mij heeft overgebracht. De train-de-trainer hoort thuis in mijn rijtje van vijf beste trainingen die ik ooit gevolgd heb!"


Kiek Pijpers, Verslavingsreclassering:

 "Ondanks dat de training online gegeven werd, is dit één van de meest effectieve, interessante en leuke trainingen die ik heb gevolgd.
Tijdens alle bijeenkomsten werd een duidelijke opbouw en structuur aangebracht, waardoor je wist waar je aan toe was en wat je kon verwachten. Door de kennis en kunde (zowel over MGV, als over de online systemen) die Miranda bezit was het een interactieve training, waarin je direct aan de slag ging met hetgeen je geleerd had. Hierdoor werd het mogelijk om de elementen van MGV zo snel mogelijk eigen te maken, en kleine succeservaringen op te doen, wat weer leidde tot meer motivatie.

 De feedback die Miranda geeft tijdens de training laat zien hoe veel kennis ze heeft over de methodiek, en hoe graag ze er zelf mee aan de slag gaat. Je ziet dat Miranda hier op haar plek zit, en doet waar ze gelukkig van wordt. Dit in combinatie met humor, levert een geslaagde driedaagse online training op die ik iedereen kan aanraden! Door aan de slag te gaan met MGV leer je écht luisteren naar de ander, en leer je tegelijkertijd naar je eigen handelen en denken kijken.

 Al met al, niks anders dan positieve woorden over deze training en trainer!"

Monique Poort, studieloopbaanbegeleider bij Inholland. Opleiding Medische Beeldvorming en Radiotherapeutische Techniek (MBRT): 

“Miranda is heel kundig, een prettige persoonlijkheid, voelt de groep snel aan en kan goed schakelen tussen theorie en praktijk. De tips die ze geeft, kan ik direct toepassen omdat de training goed aansluit bij mijn behoefte. Na afloop van de training refereren zowel ik als mijn collegae nog regelmatig aan de training. Het is dus zeker geen ver-van-mijn-bed show.” 


Cindy Bastiaansen – ten Haaf, docent Oefentherapie Cesar Hogeschool Utrecht:

 “De MI-trainingen van Miranda aan het Instituut voor Bewegingsstudies van de HU waren super leerzaam! Miranda neemt met grote deskundigheid, enthousiasme en betrokkenheid docenten mee in de theoretische achtergrond van MI, én vertaalt deze naar de onderwijspraktijk. Daarnaast werd MI direct praktisch geoefend in kleine groepjes, zodat je de MI-skills in de vingers krijgt.”


Marja van den Boogert, Become Healthy (Praktijk voor orthomoleculaire geneeskunde, Bioresonantie, leefstijlcoach, personalcoach) (deelnemer online summer school 2020):

“Wat mij het meest aanspreekt aan de methode is de manier waarop je beter kunt luisteren, reflecteren en om kan gaan met weerstand van je cliënten. En hoe je dus meer ontspannen een consult in kan gaan.

De inhoud van de training sloot goed aan op mijn dagelijkse praktijk en de begeleiding tijdens de training vond ik erg goed! Mijn complimenten voor de betrokkenheid van de trainers.”


Martine de Vries, netwerkbegeleider bij Nehemia Zorg maakte ons allen blij met een toffe rap om de afgelopen training samen te vatten (deelnemer basistraining voorjaar 2020):

Onze intentie was echt goed
maar we wisten totaal niet hoe het moet.

Om mensen tot veranderen te bewegen
praten we meer dan dat we zwegen.

Waren we keihard aan het knokken
terwijl cliënten ongemotiveerd vertrokken.

Stuk voor stuk besloten we dat het anders moest
We zaten te veel in onze oude patronen vastgeroest.

Het werd tijd om een training te gaan volgen
En dat had onvoorziene gevolgen.

In maart zouden we aan de slag gaan
maar dat plan moest van de baan
want Corona kwam eraan 
maar Miranda liet zich niet uit het veld slaan 
en zette de computer aan om online helemaal los te gaan.

Via Zoom kwamen we toch bij elkaar
In het begin voelde het wat raar.

Niet iedereen had beeld of geluid 
maar uiteindelijk kwamen we eruit.

We gingen aan de slag met de theorie 
en oefenen in groepjes van twee of drie. 

Verbaasden onszelf en elkaar met mooie reflecties
Al zagen we zelf nog genoeg imperfecties. 

En als je Miranda dan hoorde bekrachtigen 
dachten we dat is een skill die we willen bemachtigen!

Omdat het van minister Rutte weer mag
gingen we na de vakantie live aan de slag. 

We trotseerden de files of fietsten uren 
en doorstonden tropische temperaturen. 

We ontbraken vakanties en namen vrije dagen 
en dat alles zonder te klagen.

We hoorden zelfs Mariah Carey kwelen
als ik er aan terugdenk begint mijn maag op te spelen.

Maar dat alles heeft als resultaat 
dat hier nu een stel topcoaches staat!

In plaats van onze ideeën op anderen te projecteren en het gesprek domineren 
gaan we reflecteren en verandertaal extraheren 
en luisteren we als ze protesteren en benoemen we hun waardes zoals we leerden.

We werken aan CASH
Houden onszelf met de juiste Focus bij de les. 

We ORBS-en en dansen de SOCA allemaal 
plukken bloemen van verandertaal.

Pas maar op Nederland, wij komen eraan
Straks is het met alle ambivalenties gedaan!


Ja, ik wil ook meedoen!

Ik doe mee aan de Cursus Motiverende Gespreksvoering

Alle velden met een asterisk moeten ingevuld worden!

Vul het woord in dat je hieronder ziet.

  


Nienke Smorenburg, docent Oefentherapie Cesar Hogeschool Utrecht: 

“Miranda heeft Motivational Interviewing door haar aderen stromen. Wat een verademing om te zien dat het geen trucje is maar een oprechte manier van handelen. Miranda voelt naadloos aan wat haar publiek nodig heeft en kan daarin schakelen in verschillende contexten. Miranda heeft een open houding, gebruikt input uit de groep en zorgt voor een optimale en veilige leeromgeving. Zou met plezier zo weer een training bij haar volgen!” 


Jerry Bletterman, performance coach bij de SNS bank:

"Ik heb in deze 4 dagen heel veel geleerd en toegepast. Door middel van deze training heb ik het fundament kunnen leggen voor verdere groei en ontwikkeling in MGV vaardigheden. Ik ben enthousiast geworden over MGV en wat dit teweeg kan brengen bij de coachee.  

Daarnaast ben ik super enthousiast over de deskundigheid van de trainer (Miranda) en de manier waarop ze mij heeft laten zien wat MGV inhoudt en hoe je dit toe kan passen met de nodige resultaat bij de ander." 


Marloes Koele, beweegcoach bij Sportief Plus: 

"In mijn werk als beweegcoach krijg ik dagelijks te maken met de vraag: hoe krijg ik mensen in beweging? Dankzij de cursus motiverende gespreksvoering heb ik handvatten gekregen om mensen hun motivatie te helpen vinden. De cursus is zowel theoretisch als praktisch: hetgeen wat je leert kan je gelijk oefenen en toepassen in de praktijk. Miranda haar werkwijze is kundig, persoonlijk en ze heeft ongelofelijk veel geduld met de deelnemers. Echt een aanrader! 


Corrien Dam, coach van vrouwen met overgewicht die grip willen krijgen op hun gewicht (deelnemer online summer school 2020):

“Door de compactheid van de online-cursus ben je een maand voortdurend bezig met Motiverende Gespreksvoering. Veel oefenen, zowel in de online-kamers als in de praktijk. In slechts vier weken weet ik wat MGV is en kan ik het toepassen; ook in combinatie met de methode waarmee ik werk. Ik ben anders over motivatie gaan denken. Bij nieuwe cliënten zal ik veel meer aandacht besteden aan motivatie en verandertaal. Bovendien kijk ik nu toch anders naar weerstand, ik zal eerder naar mezelf kijken.  
Miranda doet meer dan dat ze toezegt. Ze is enorm stimulerend, haar enthousiasme is aanstekelijk.
Ik heb veel cursussen gevolgd, maar wat betreft aandacht geven, feedback en aanmoediging steekt ze er echt met kop en schouders bovenuit.” 


Marlies Ezendam, Sociotherapeut binnen Trajectum. Trajectum biedt specialistische behandeling en begeleiding aan mensen met een licht verstandelijke beperking en onbegrepen en risicovol gedrag (deelnemer online summer school 2020, individuele coaching):

“De  online-cursus heb ik als zeer prettig ervaren, voorheen had ik nog nooit een online training gevolgd maar ik heb ervaren dat het  heel goed werkbaar is ” Ook al ben je op afstand deze afstand heb ik bij Miranda en Manon niet ervaren. Ze zijn erg betrokken. In  vier weken heb ik geleerd wat MGV is en kan ik het toepassen; ook in combinatie met de methode waarmee ik werk. Maar ik ben er van overtuigd dat je het pas echt onder de knie krijgt als je hierin wordt gecoacht. Na de training ben ik nu bezig met een maandelijkse coaching traject ( 8 bijeenkomsten).  Alle elementen worden herhaald, door deze herhaling merk ik dat ik het steeds beter onder de knie krijg doordat je er maandelijks er weer bij stil staat.”


Astrid Koppen, executive coach en supervisor (individuele coaching):
"Ik ken Miranda als een warme en deskundige Vakvrouw. In de cursus Motiverende Gespreksvoering leerde ik haar kennen als een bevlogen docent met hart voor én kennis van haar vak. Ze weet als geen ander helder en duidelijk de kennis van Motiverende Gespreksvoering over te brengen. Miranda weet je te inspireren met lichtheid en humor. Deze kwaliteiten hebben mij er toe aangezet me door haar te laten superviseren. Dit was een feest dankzij haar haar zorgvuldige voorbereiding en opbouwende stimulans. Ik kan het iedereen aanraden!"


Anita Veuger, praktijkverpleegkundige diabeteszorg in een huisartsenpraktijk:

“Wat ik erg prettig vond aan de training was het vele oefenen in alle verschillende onderdelen. De feedback van zowel trainer als van de medecursisten heeft me veel gebracht. Ook de variatie in aanbod tussen kennisoverdracht en oefenen vond ik erg prettig.

Miranda’s enthousiasme en spirit werkte heel motiverend. De creatieve manier van kennis overdragen is erg prettig. Hiermee creëerde ze een vertrouwde omgeving waarin je als cursist jezelf kon zijn. 

Daarnaast vond ik het geweldig hoe ze in de corona periode heeft geschakeld van offline naar online. Complimenten hoe ze het online coachen heeft aangepakt. Haar positieve instelling werkte echt inspirerend.”


Germaine Gerritsen, begeleider bij Springplank 040 (voor mensen die door omstandigheden zonder woning zitten en via werk ritme en structuur een eigen inkomen willen realiseren) (basistraining, verdieping en individuele coaching):

"Ik heb van Miranda een super fijne training gehad, het was de training 'Motiverende Gespreksvoering'. Ik heb door deze training inzicht gekregen over hoe ik meer open vragen kan stellen. Hierdoor werd het voor mij makkelijker om gesprekken met mijn kandidaten te hebben waardoor gesprekken fijner verliepen omdat er hierdoor meer begrip kwam voor de situatie van beide kanten.

Tijdens de training heb ik goede voorbeelden gekregen zowel digitaal als fysiek wat erg bijdroeg aan het begrijpen van de leerstof. Tevens is Miranda geduldig en wat ik erg fijn vind, is dat je na de training nog steeds met vraagstukken bij haar terecht kunt en dan goede feedback krijgt.

De individuele coaching heb ik als fijn ervaren omdat er 1 op 1 aandacht was en hierdoor goed ingezoomd kon worden op knelpunten waar ik tegenaan loop. Zeker de evaluatiemoment naderhand waren erg leerzaam. Ook laat Miranda je persoonlijke casussen uit de praktijk inbrengen zodat je dicht bij jezelf blijft en het makkelijker is om te oefenen met casussen."


Manel Abu Leil, jeugd- en gezinscoach wijkteam Gemeente Rotterdam (deelnemers online in company training wijkteam):

 "Het was een zeer leuke en informatieve training. Tijdens de training was er een duidelijk opbouw eb structuur. Er werden mooie handvatten aangeboden en de training werd op een super leuke en interactieve manier gepresenteerd. De training is zeker een aanrader voor iedereen die de verdieping zoekt bij Motiverende Gespreksvoering."


Marieke Dijkman studieloopbaanbegeleider bij Inholland. Opleiding Medische Beeldvorming en Radiotherapeutische Techniek (MBRT): 

"Tijdens de training is mijn inzicht vergroot, van zowel mijn valkuilen als van de ‘goede’ dingen die ik doe. Miranda is heel professioneel en ervaren. Ze geeft mooie voorbeelden en gebruikt de technieken zelf waardoor ze goed modelt. Miranda is een fijne trainer die mij erg enthousiast heeft gemaakt om met MGV aan de slag te gaan.”


Annemarie, ambulant gezinsbegeleider (deelnemer online summer school 2020):

"Het is zichtbaar dat Manon en Miranda de lat hoog leggen voor zichzelf. De training is online tot een hoog level gebracht. Volgens mij kunnen zij iets niet half doen. Daardoor geven ze de deelnemers het gevoel dat ze er allemaal toe doen en dat zij als trainer er alles aan doen om in die vier dagen zoveel mogelijk uit te leggen over MGV, zodat iedereen met een voldaan gevoel de training afsluit. De laatste trainingsdag zorgde voor verbinding van de kennis van de voorgaande drie dagen. Alles viel voor mij op z’n plek.

Thuis en in de break-out rooms gesprekken oefenen en tussen de trainingsdagen door een schrijfoefening ervoer ik als zeer waardevol. De persoonlijke feedback en betrokkenheid maakte deze training af!  Het is een training die ontzettend goed aansluit bij het huidige gemeentebeleid van ‘eigen kracht en
eigen regie’. "

Contact opnemen met MI time

Alle velden met een asterisk moeten ingevuld worden!

Vul het woord in dat je hieronder ziet.